Reguralne menu

Posiłki, Desery, Drinki

Carpaccio wołowe (100 g)38,-
Polędwica wołowa marynowana w świeżych ziołach, rukola, parmezan, oliwa, kapary.
Tatar z polędwicy wołowej
z majonezem szczypiorkowym
i jajkiem przepiórczym
(120 g)
42,-

Polędwica wołowa, szalotka, szczypior, oliwa szczypiorkowa, grzyby marynowane, ogórek konserwowy, jajko przepiórcze sadzone.

Carpaccio z ośmiornicy (100 g)42,-
Ośmiornica, dresing czosnkowo-pietruszkowy, bagietka.
Krewetki pod kloszem
na ostro (9 szt.)
47,-
Krewetki duszone z masłem, czosnkiem, chilli, białym winem, miodem i pietruszką, grzanki.
Tradycyjny kotlet schabowy
(400 g)
39,-
Kotlet schabowy smażony, ćwiartki ziemniaków, mizeria.
Placek po węgiersku (350 g)39,-
Placek ziemniaczany, sos wołowy, zestaw surówek.
Stek na gorącej lawie (250 g)89,-
Stek z polędwicy podawany na gorącym kamieniu, ziemniaki z ogniska, warzywa grillowane, dwa sosy, masło czosnkowe.
Szaszłyk z polędwicy wołowej
podawany na stojaku (350 g)
57,-
Polędwica wołowa, boczek, pieczarki, cebula czerwona, cukinia, papryka, ziemniak z ogniska.
Poliki wołowe
w sosie porto (380 g)
48,-
Poliki wołowe, sos porto, purre ziemniaczane, surówki.
Kurczak supreme
w sosie demi glace (200 g)
46,-
Kurczak pieczony, gnocchi, fasolka szparagowa, suszone pomidory, sos demi glace.
Steki sezonowane
(z naszej szafy) (za 100g)
41,-
RIB EYE - stek z antrykotu sezonowany przez 32 dni, konfitura z jarzębiny, sos jack daniel's, ziemniaki z ogniska, masło czosnkowe.
Filet z młodej kaczki
sous-vide(300g)
55,-
Filet z pierski kaczki, purre z batata, buraczki karmelizowane śliwką.
Krem z kurek z pieczonym
kurczakiem (350 g)
20,-
Barszcz czerwony
z uszkami mięsnymi (350 g)
18,-
Żurek (600 g)20,-
Zupa sezonowa (350 g)19,-
Łosoś pieczony podany z
marynowanymi/grillowanymi
warzywami i gnieconymi
ziemniakami z kwaśną śmietaną
(200 g ryby)
52,-
Sandacz na puree z dyni,
z solą bazyliową
i chipsem z jarmużu (200 g ryby)
49,-
Filet z dorsza z palonym masłem,
kaparami, cytryną
i puree ziemniaczanym
(200 g ryby)
47,-
Naszym gościom pozostawiamy wybór ulubionego makaronu: tagliatelle/penne/spaghetti
Z cielęciną Verdi (400 g)43,-
Udziec cielęcy, makaron do wyboru: tagliatelle / penne / spaghetti, czosnek, por, pasta truflowa, białe wino, płatki trufli, parmezan.
Z krewetkami (400 g)45,-
Krewetki, makaron do wyboru: tagliatelle / penne / spaghetti, czosnek, oliwa z oliwek, pietruszka, cukinia papryczka chilli, wino.
Ze szpinakiem (400 g)39,-
Szpinak, makaron do wyboru: tagliatelle / penne / spaghetti, gorgonzola, śmietana, parmezan, suszony pomidor.
Z polędwicą sezonowaną (400 g)45,-
Płatki polędwicy sezonowanej, makaron do wyboru: tagliatelle / penne / spaghetti, pomidory suszone, pomidory koktajlowe, por, czosnek, chilli, parmezan, wino czerwone.
Sałatka Szefa (400 g)31,-
Grillowany kurczak, mix sałat, pomidor cherry, chips z boczku, ogórek, sos miodowo-musztardowy.
Sałatka z rukoli z kozim serem,
burakiem i dynią (400 g)
32,-
Rukola, burak pieczony, dynia marynowana, karmelizowany kozi ser pleśniowy, chatney z gruszki, sos winegret
Sałatka z humusem i burattą (400 g)32,-
Humus z buraka, ser buratta, orzeszki z cieciorki, avocado, rukola, chilli, oliwa, tostowane pieczywo.
Z mięsem (8 szt.)32,-
Podane z okrasą z cebuli.
Ze szpinakiem (8 szt.)32,-
Podane z masłem i parmezanem.
Ruskie (8 szt.)32,-
Podane z kwaśną śmietaną z solą i pieprzem.
Z kaczką (8 szt.)39,-
Podane z sosem żurawinowym i okrasą
Margarita30,-
Sos pomidorowy, ser fior di latte, bazylia, oliwa extra virgin.
Mortadella di Bologna39,-
Fior di latte, pistacje, mortadella d.o.p., pecorino romano.
Panchetta D'Abruzzo39,-
Sos pomidorowy, ser fior di latte, panchetta, chutney z cebuli, pecorino romano.
Capriciosa36,-
Sos pomidorowy, ser fior di latte, szynka cotto, funghi trifolati, karczochy.
Pikante38,-
Spianata calabrese piccante, salame napoli, peperoncino fior di late, rukola.
Rosół z makaronem (250 g)15,-
Naleśniki z serem ( 2 szt.)18,-
Podane z konfiturą malinową.
Ravioli z Burattą
z pomidorami i parmezanem ( 250 g )
28,-
Polędwiczki z kurczaka 24,-
Podane z frytkami belgijskimi i surówką z marchewki.
Frytki belgijskie (250g)13,-
Espresso9,-
(40ml)
Kawa czarna11,-
(100ml))
Kawa biała12,-
(100ml)
Cappuccino13,-
(250ml)
Kawa latte15,-
(300ml)
Kawa po irlandzku17,-
(300ml)
Herbata Tea Forte15,-
(250ml)
Herbata mrożona16,-
(250ml)
Ice latte15,-
(300ml)
Kawa mrożona
z lodami i bitą śmietaną
16,-
(300ml)
Malina, mięta, sok jabłkowy16,-
(300 ml)
Truskawka, kiwi, banan,
sok z pomarańczy
16,-
(300ml))
Mango, kiwi, banan, sok z grejfruta16,-
(300ml)
Pietruszka, sok pomarańczowy,
miód, woda N/G
16,-
(300ml)
Soki7,- / 15,-
Grepjfrutowy/ pomarańczowy/ jabłkowy/ pomidorowy/ czerwona porzeczka/ pomidorowy (200ml/1l)
Pepsi, 7 UP, Mirinda, Schweppes7,-
Szklana butelka (200ml)
Pepsi, 7 UP, Mirinda9,-
(500ml)
Pepsi13,-
(1l)
Woda Pure Sparkling Water7,- / 10,-
(425ml/750ml)
Okocim beczkowe10,-
(500ml)
Książęce Pszeniczne15,-
(500ml)
Książęce Ciemne15,-
(500ml)
Lech12,-
(500ml)
Tyskie12,-
(500ml)
Heineken13,-
(500ml)
Heineken bezalkoholowe12,-
(500ml)
Żywiec12,-
(500ml)
Desperados14,-
(500ml)
Warka Radler12,-
(500ml)
Pilsner15,-
(500ml)
Sok do piwa2,-
Kraftowa OVII13,- / 140,-
Z pyry / Żytnia (40ml/500ml)
Strumbras10,- / 100,-
Potato/ Classic/ Z kłosem (40ml/500ml)
Ostoya12,- / 120,-
(40ml/500ml)
Wyborowa9,- / 90,-
(40ml/500ml)
Wściekły Pies10,-

Syrop malinowy, wódka czysta, tabasco (40ml)

Chupa Chups14,-

Syrop impirowy, cytrynówka, szczypta pieprzu (4x40 ml)

Banana shock16,-

Likier bananowy, bailey's, jagermaister (4x40 ml)

Mojito22,-

Biały rum, cukier trzcinowy, mięta, limonka, 7up/sprite.

Aperol Spritz25,-
Aperol, proseco, woda gazowana, pomarańcza.
Aperol green25,-
P31, proseco, woda gazowana, pomarańcza.
Long Island Iced Tea27,-
Wódka, gin, tequila, rum, triple sec, sok z cytryny, syrop cukrowy, pepsi.
Tequila Sunrise22,-
Tequila, sok  pomarańczowy, grenadyna.
Porn Star27,-
Wódka waniliowa, puree z marakui, sok z limonki, passoa, syrop cukrowy, proseco.
Sex on the Beach27,-
Wódka, likier brzoskwiniowy, sok pomarańczowy, suk żurawinowy.
Whisky Sour26,-

Jack Daniels, sok z cytryny, syrop cukrowy, angostura.

Pink Cloud Gin Tonic26,-

Blue gin, syrop cukrowy, tonic, limonka, rozmaryn.

Bache Gabrielsen23,-

(40ml)

Hennessy23,-

(40ml)

Metaxa 717,-

(40ml)

Metaxa 515,-

(40ml)

Metaxa 314,-

(40ml)

Stock15,-

(40ml)

Soberano13,-

(40ml)

Johnnie Walker (Blue)60,-

(40ml)

Johnnie Walker (Gold)30,-

(40ml)

Johnnie Walker (Green)22,-

(40ml)

Johnnie Walker (Black)18,-

(40ml)

Johnnie Walker (Red)16,-

(40ml)

Chivas Regal20,-

(40ml)

Grant's16,-

(40ml)

Ballantine's17,-

(40ml)

Jack Daniel's19,-

(40ml)

Jim Beam17,-

(40ml)

Lubuski12,-

(40ml)

Seagrams13,-

(40ml)

Kind of Blue17,-

(40ml)

Puerto de Indias17,-

(40ml)

Puerto de Indias Strawberry17,-

(40ml)

Matrini Bianco14,-

(100ml)

Matrini Rosso14,-

(100ml)

Matrini Extra Dry14,-

(100ml)

Tequila Gold16,-

(40ml)

Tequila Silver16,-

(40ml)

OVII Geist z kwiatów czarnego bzu16,-

(40ml)

OVII Okowita jabłkowa 43%16,-

(40ml)

Finlandia12,-

Lime/ Cranberry/ Mango/ Redberry (40ml)

Strumbras Pigwowy10,-

(40ml)

Starka10,-

(40ml)

Wiśniówka10,-

(40ml)

Jagermeister16,-

(40ml)

Image
22,-
Dakłas orzechowy (200 g)
Beza podana z orzechowo-daktylowym musem oraz sosem malinowym.
22,-
Sernik Baskijski (150 g)
Podany z borówkami i kruszonką z białej czekolady.
21,-
Panna cotta pistacjowa (200 g)
Podana z trukawkami.
22,-
Deser lodowy (200 g)
Trzy gałki lodów, podane z bitą śmietaną i owocami.
Cennik zawiera poglądowe ceny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66, par. 1 Kodeksu Cywilnego

Kontakt

Park im. Tarnowskich
ul. Zamkowa 17
26-200 Końskie
+ 48 41 347 11 29
kontakt@restauracjaleliwa.pl

Obserwuj nas na:

Image

Zrób rezerwację

Poniedziałek- Piątek

od 11.00 do 22.00


Soboty i Niedziele

od 13.00 do 22.00